روش معامله اسکالپینگ چیست ؟ + ویدیو آموزشی

در بازارهای مالی بین المللی ( فارکس )  اسکلپینگ به نوعی از معاملات در طی روز گفته می‌شود که هدف معامله‌گر بدست آوردن سودی حتی جزیی در حد چند دهم درصد است. بیشتر هدف یک اسکالپر (معامله‌گری که به روش اسکالپینگ معامله می‌کند) کسب سودهای کوچک در بازار، ضمن رعایت نسبت سود به زیان است. استراتژی‌های زیادی است که می‌توان از آن‌ها برای اسکلپ استفاده کرد. ما در این مقاله به شما تعدادی از این استراتژی‌های ساده را که عموماً بر مبنای پرایس اکشن هستند معرفی می‌کنیم.

 

ویدیو آموزشی اول :

 

اسکالپینگ برمبنای پرایس اکشن

در این نوع از اسکلپ اصول و اساس تحلیل بر مبنای حمایت‌ها و مقاومت‌ها است. در بازار فارکس این استراتژی برای بازه‌های زمانی یک‌ساعته و سی‌دقیقه‌ای به خوبی قابل اجرا است. قبل از اینکه تایم فریم چارت خود را به یک‌ساعته و سی‌دقیقه‌ای تغییر دهید، بسیار مهم است که روند کلی و اصلی نمودار را در بازه‌های زمانی بلندمدت‌تر بررسی کنید، تا برخلاف روند اصلی معامله نکنید. شما باید همیشه این را مدنظر داشته باشید که روند دوست شماست.

ویدیو آموزشی دوم :

 

بعد از اینکه ما در تایم روزانه روند اصلی و ماژور نمودار را پیدا کردیم که در این مثال نزولی است وارد تایم‌های پایین‌تر نمودار بالا چهارساعته است می‌شویم. محدوده‌ای که با خطوط عمودی قرمزرنگ مشخص شده‌اند ناحیه‌ی مدنظر برای معامله در این مثال هستند. سپس محدوده‌های مهم حمایتی و مقاومتی را بررسی می‌کنیم. زمانی که قیمت به محدوده‌ی مقاومتی محدوده‌ای که احتمال افزایش عرضه در آن قیمت بالاست می‌رسد می‌توان وارد پوزیشن کوتاه مدتی فروش شد. این پوزیشن فروش با روند اصلی و ماژور سهم که درمرحله ی قبل و در تایم‌های بالاتر مشخص کرده‌ایم همخوانی دارد. این خیلی مهم است که ما در روند اصلی سهم معامله کنیم و در جهت رودخانه شنا کنیم.

در این پوزیشن کوتاه مدتی هدف ما برای سیو سود و یا خروج از معامله محدوده‌ی حمایتی (محدوده‌ای که در آن احتمال افزایش تقاضا بالاست) قیمت است که در بخش قبل آن را مشخص کردیم و در شکل بالا با خط قرمزرنگ افقی مشخص شده است. در شکل بالا تحلیلگر کف ماژور قبلی را برای دریافت سود خود انتخاب کرده است. در مثال بالا مواقعی پیش آمده که قیمت موقتاً صعودی شده و سعی کرده که سقف قبلی را رد کند و سقف جدید بسازد و این مواقعی است که قیمت سعی دارد اعتماد به نفس معامله‌گر را محک بزند. اگر معامله‌گر به علت ترس و عدم صبر کافی از پوزیشن زود خارج شود شانس سود خوبی را از دست می‌دهد.

 

اسکلپ بر اساس فیبوناچی

در این استراتژی نیز شما نخست باید در تایم‌های بالاتر رونداصلی و ماژور قیمت را تشخیص دهید. بعد از اینکه روند شناسایی شد خط روندی هم جهت با روند رسم کنید. اساس این استراتژی خرید یا فروش بعد از شکست خط روند است. اگرچه ما برای به دست آوردن تارگت‌هایمان برای سیو سود از نسبت‌های فیبوناچی استفاده می‌کنیم. در نمودار زیر شاهد رسم خط روند صعودی (کف به کف) هستیم. در حالیکه منتظر شکسته شدن این خط روند هستیم، نسبت‌های فیبوناچی را از کف تا سقف موردنظر با کمک ابزار فیبوناچی داخلی (retracement) رسم می‌کنیم. سپس منتظر شکست خط روند می‌مانیم.

 

بعد از شکسته شدن خط روند یک پوزیشن کوتاه‌مدتی از محدوده ۳۸% فیبو به‌منظور فروش می‌گیریم و تارگت خود را به منظور سیو سود روی ۶۲% فیبو می‌گذاریم. همانطور که می‌بینیم قیمت بعد از شکست خط روند به سرعت خود را به محدوده ۶۲% رسانده است. همان‌طور که می‌بینیم پس از برخورد قیمت به ناحیه ۶۲% فیبو از مومنتوم و شدت نزول نیز کاسته شده است. نکته‌ی دیگری که برای شناسایی محدوده تارگت علاوه بر نواحی فیبو باید در نظر بگیرید، نواحی حمایتی و مقاومتی مهم گذشته قیمت است. در این استراتژی صبر مساله ای حیاتی است. شما باید تا رسیدن موقعیت مناسب و قابل اطمینان صبور باشید. ترکیب الگوهای شمعی ژاپنی برای تشخیص پوزیشن های بهتر کمک زیادی به شما می‌کند.

 

اسکالپینگ با کمک الگوهای شمعی ژاپنی

در بازار فارکس این استراتژی برای پوزیشن های کوتاه مدت در فارکس توصیه می‌شود. برای موفقیت در این سیستم نیاز است که معامله‌گر با الگوهای شمعی ژاپنی آشنایی باشد. زمانی که ما شاهد تعداد زیادی از انواع و اقسام الگوهای شمعی هستیم، بهتر است توجه خود را بر چند الگوی مهم‌تر مثل engulfing, dark cloud,piercing متمرکز کنیم. می‌توان پس از مشاهده‌ی الگوی ابر سیاه پوزیشن فروش گرفت. همان‌طور که دیدید به‌سادگی می‌توان در بازار بدون توجه و اعتماد به انواع اندیکاتورها، پوزیشن گرفت.