آموزش ارز دیجیتال

انواع کلاهبرداری ها در ارزهای دیجیتال

برای درک اینکه چرا کلاهبرداری آنقدر در جهان ارزهای دیجیتال رایج است، لازم است بدانیم که فناوری بلاک چین چگونه کار می کند بلاک چین یک دفتر کل غیر متمرکز است که به ثبت و تایید همه تراکنش هایی می پردازد که در یک شبکه روی می دهند.

به عنوان مثال جامعه بیت کوین پیوسته تراکنش ها را در دفتر کل بیت کوین تایید می کنند و به منظور انجام این کار، چنین تراکنش هایی باید قابل رویت باشند. بنابراین تک تک کاربران عملا ناشناس می مانند تا حریم خصوصی آنها حفظ شود. بنابراین اگر برای فردی تعدادی بیت کوین بفرستید، ارزش تراکنش و همچنین آدرس کیف پول فرستنده و گیرنده ثبت شده و در معرض دید شبکه قرار می گیرد. اما هیچ اطلاعات شخصی در مورد فرستنده و گیرنده بر روی بلاک چین موجود نخواهد بود. بنابراین تعیین این اشخاص در جهان واقع دشوار است.

اگر مشکلی پیش آید، غیر ممکن است تعیین کنیم که این مشکل برای چه کسی پیش آمده است. تراکنش قابل برگشت نیست و هیچ کس در اختیار شما نیست تا از او بخواهید که به اصلاح مشکل بپردازد.

زمانی که تراکنش ارزهای دیجیتال به بلاک چین وارد شود و توسط شبکه تایید شود، غیر قابل برگشت می باشد و نمی توان آن را تغییر داد. حالا مشخص می شود که چرا کلاهبرداری ها آنقدر در فضای کریپتو موفقیت آمیز هستند. افراد در این فضا تقریبا به طور کامل ناشناس هستند، تراکنش ها غیر قابل برگشت هستند.

 

 

 

هک تلفن

این اقدام به این صورت است که مهاجم به فراهم کننده تلفن هدف زنگ می زند و با استفاده از مهندسی اجتماعی به اکانت ارزهای دیجیتال آنها دسترسی پیدا می کند. سپس آنها شماره تلفن قربانی را به سیم کارتی که در کنترل خودشان است، انتقال می دهند و سپس قادر به در کنترل گرفتن آن شماره تلفن خواهند بود. زمانی که مهاجم شماره تلفن را در کنترل خود دارد، قادر به تنظیم مجدد رمز عبور هایی می باشد که متکی بر تایید هویت دو عاملی هستند مانند ایمیل و اکانت صرافی آنها. مبارزه با این حمله زمانی که شماره تلفن شما انتقال داده شده است بسیار دشوار می باشد.

 

 

 

جعل کردن هویت یک سایت یا سرویس

یکی از آسان ترین کلاهبرداری ارزهای دیجیتال کلیک کردن بر روی لینکی است که فرد فکر می کند که او را به وبسایت یا سرویس هدف می برد. اما در عوض این لینک فرد را به یک کپی از سایت می برد که از سایت اصلی غیر قابل تمایز به نظر می رسد و اغلب URL آن بسیار شبیه سایت اصلی است. سپس سایت جعلی از شما اطلاعات ورود و یا تعدادی اطلاعات شخصی دیگر را می خواهد و با استفاده از اطلاعاتی که فراهم آورده اید، افراد پشت این سایت جعلی می توانند به اکانت شما در سایت اصلی وارد شوند و احتمالا همه کوین های موجود را می دزدند.

ارسال ایمیل جعلی

با ارسال ایمیل جعلی سعی دارند که جزئیات شخصی افراد را بدست بیاورند. آنها اغلب ایمیل‌هایی می سازند که به نظر می رسد که از جانب یک منبع رسمی آمده اند و از شما می خواهند که جزئیات خود را تایید کنید. و البته زمانی که چنین چیزی اتفاق افتاد، آنها کنترل کامل اکانت شما را در دست خواهند داشت.

 

کلاهبرداری از طریق ICO

یک نوع کلاهبرداری ارزهای دیجیتال رایج دیگر می باشد. ICO ها بسیار رایج شدند و همراه با آنها تبلیغات اغراق آمیزی موجود بوده است. کلاه برداران از این تبلیغات اغراق آمیز بسیار سوء استفاده کرده اند و ICO هایی کلاه بردارانه را راه اندازی کرده اند که دارای وبسایت و وایت پیپر بوده و هدفی جز خالی کردن جیب سرمایه گذاران نداشته اند. بعضی از این کلاهبرداری ها بسیار موفقیت آمیز عمل کرده اند و ده ها میلیون دلار را کسب کرده و هرگز برنگشته اند. دیگرانی هم بوده اند که خیلی موفق عمل نکرده اند مانند ICO Prodeum که ادعا می شود مقدار ناچیز ۳۰۰۰ دلار را جمع آوری کرده و سپس رسوا شده است که این رسوایی با گذاشتن یک پیام خداحافظی متاثر کننده تایید شد.

 

طرح های هرمی

طرح هرمی یک مدل کسب و کار است که متکی بر افرادی است که از سرمایه گذاری افراد جدید پول کسب می کنند و عملا فروش هیچ محصول یا سرویس واقعی انجام نمی شود. این طرح ها هرچه بیشتر رشد کنند از دوام آنها کاسته می شود.

 

نحوه محافظت از حساب:

  • در مورد دارایی های کریپتویی خود در اینترنت صحبت نکنید در نتیجه افراد کمتری می دانند که شما در ارز دیجیتال سرمایه گذاری کرده اید و احتمال اینکه فردی شما را تعقیب کند بسیار کمتر خواهد شد.
  • هیچ نوع اطلاعات شخصی را در اینترنت به نمایش نگذارید زیرا کلاه برداران از این اطلاعات استفاده می کنند و با استفاده از مهندسی اجتماعی به اکانت شما وارد می شوند.
  • برای اکانت های کریپتویی خود ایمیل های جداگانه داشته باشید و این ایمیل ها را در اختیار کسی قرار ندهید.
  • هرجا که قادر هستید از برنامه تایید هویت دو عاملی استفاده کنید.
  • مطمئن شوید که وارد سایت های قانونی می شوید و وارد سایت های جعلی نمی شوید. به URL نگاه کنید تا مطمئن شوید که املای سایت مورد نظر صحیح است و مطمئن شوید که کارکتر اضافی در آدرس سایت موجود نباشد.
  • بر روی لینک ها در ایمل های افرادی که به آنها اعتماد ندارید، کلیک نکنید.

همچنین بخوانید :

نکات مهم برای سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال

معرفی کامل ارز دیجیتال مونرو

معرفی ارز دیجیتال Zcash زی کش

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید