ریسک پذیری چیست و ریسک گریزی چیست ؟

با مفهوم ریسک پذیری و ریسک گریزی بازار بیشتر آشنا شویم

یکی از موارد مهم که در بازار فارکس به آن اشاره می شود بحث ریسک گریزی و ریسک پذیری در بازار است گاهی اوقات می شنوید بازار تمایلات ریسک گریزی دارد و یا بلعکس اما معنی و مفهوم آن چیست؟

تمایلات ریسک پذیری چیست: زمانی که سرمایه گذاران به چشم انداز اقتصادی در بازار جهانی خوشبین هستند به سمت دارایی‌های ریسکی روی می آورند در چنین وضعیتی معامله گران بازار درگیر جریانات ریسک پذیری است یعنی تقاضا برای دارایی های دارای ریسک بالاتر افزایش پیدا می کند.

تمایلات ریسک گریزی چیست: گاهی اوقات اخبار اقتصادی یا سیاسی موجب بدبینی و بی اعتمادی معامله‌گران می شود با تشدید تنش های سیاسی و تجاری میان قدرت های جهان مثل آمریکا و چین معامله گران ترجیح می دهند به سمت سرمایه های امن هجوم بیاورد. چون نسبت به آینده اقتصادی و سیاسی بین المللی ناامید هستند.

دارایی های دارای ریسک: اما کدام یک از دارایی ها جزو دارایی های دارایی ریسکی محسوب می‌شود، سهام مهمترین دارایی های ریسکی است در واقع فعالیت شرکت ها وابستگی زیادی به رشد اقتصادی دارد پس اگر وضعیت اقتصادی و اخبار سیاسی مناسب نباشد، سهام‌ می‌تواند یکی از دارایی های ریسکی باشد. در بازار کالا هم مس و نفت دارای ریسک بالاتری نسبت به سایر کالاها می باشد.

دارایی های امن: معمولاً اوراق خزانه داری آمریکا و اوراق دولت آلمان جزو دارایی های کم ریسک محسوب می شوند که معامله گران علاقه مند به آن ها می شوند. شرکت هایی که رشد پایین اما سودآوری باثباتی دارند می‌تواند جزو دارای های امن محسوب شوند، در میان ارزها ین ژاپن جزو دسته ارزهایی است که جزو سرمایه های امن محسوب می شود و معمولاً مورد تقاضای بازار است، موارد یاد شده تحت تاثیر جریانات ریسکی تغییری در چشم انداز آن روی نمی دهد

از جمله دیگر ارزها می توان به دلار آمریکا اشاره کرد که با توجه به رشد اقتصادی خوبی که دارد مورد توجه قرار می گیرد اما سایر ارزها مثل دلار استرالیا معمولاً تحت فشار فروش قرار می گیرد.

نکته: در بازار فارکس باید توجه داشته باشید که اگر میخواهید بر روی اونس جهانی طلا معامله کنید که نسبت به دلار سنجیده می شود، طلا به خاطر ارزش ذاتی که دارد نسبت به دلار آمریکا بیشتر مورد توجه قرار می گیرد، پس در موارد ریسک گریزی شانس صعود طلا نسبت به دلار آمریکا بالاتر است.