در نشست فدرال رزرو چهارشنبه 11 اردیبهشت چه خواهد گذشت؟
ماه آوریل ماه خوبی برای دلار آمریکا بود دلار نه تنها در برابر تمامی ارزهای اصلی تقویت شده، بلکه در برخی موارد توانسته به اوجهای چندین ماهه و چندین ساله در برابر رقبا برسد. تقویت ارزش دلار آمریکا به خاطر گزارشهای خوب اقتصادی این کشور و رالی صعودی بازار سهام بوده است سرمایه گذاران از رشد شاخصهای سهام آمریکا خوشحال هستند و در این میان عدم افزایش نرخ بهره هم از بورس نیویورک حمایت کرده است. در فصل اول سال ۲۰۱۹ رشد اقتصادی آمریکا ۳٫۲ درصد بوده که خیلی بهتر از پیشبینی ۲٫۳ درصدی بازار است مخارج مصرفکنندگان هم در ماه مارس افزایش یافته است. رشد ادامهدار و قوی بازار کار آمریکا و همچنین رشد بازار سهام آمریکا از مخارج مصرفکنندگان حمایت میکند. اما اینکه این هفته دلار چگونه رفتار خواهد کرد، به دیدگاههای فدرال رزرو آمریکا بستگی دارد. آیا از نظر فدرال رزرو بهبود شاخصهای اقتصادی اخیر آمریکا نشانهای از موقتی بودن کاهش فعالیتهای اقتصادی در ماههای قبل بوده است؟ آیا باید رشد ضعیف تورم و رشد ضعیف اقتصاد جهانی را نادیده گرفت
نشست تعیین نرخ بهره فدرال رزرو فردا برگزار میشود و بعد از نشست کمیته بازار آزاد فدرال رزرو آمریکا (FOMC) هم کنفرانس مطبوعاتی رئیس فدرال رزرو برگزار خواهد شد. در نشست ماه مارس، دلار در واکنش به برآوردهای نرخ بهرهای اعضای فدرال رزرو سقوط کرد. اکثریت مقامات فدرال رزرو دیگر افزایش نرخ بهره در سال ۲۰۱۹ را ضروری نمیدانند. در همین حال رئیس فدرال رزرو آمریکا هم گفته که اقتصاد این کشور در وضعیت خوبی قرار دارد، اما مذاکرات تجاری آمریکا چین، BREXIT، تعرفههای تجاری اروپا، کسری دوقلو (بودجه و تراز تجاری) و رشد ضعیف اقتصاد جهانی ریسکهای جدی برای اقتصاد آمریکا هستند. پاول معتقد است تا وقتیکه این نگرانیها برطرف نشدهاند، فدرال رزرو باید تنها نظارهگر اوضاع باشد و از تغییر نرخ بهره خودداری کند.
از نشست ماه مارس تا به امروز رشد اشتغال، خردهفروشی و فعالیتهای تولیدی خوب بودهاند. رشد این شاخصهای اقتصادی میتواند تا حدودی خیال فدرال رزرو را آسوده کند، اما دلار تنها زمانی واکنش مثبتی نشان خواهد داد که انتظارات نرخ بهرهای سرمایه گذاران بهبود یابد. سرمایه گذاران انتظار کاهش نرخ بهره فدرال رزرو در سال ۲۰۱۹ را دارند، آیا این دیدگاه غلطی است؟ در واقع از نظر بازار شانس کاهش نرخ بهره در سال ۲۰۱۹ برابر ۶۷ درصد است. اما هنوز هیچ کدام از مقامات فدرال رزرو از کاهش نرخ بهره حرفی نزدهاند و همچنین برخی از مقامات هم تأکید کردهاند که ادامه رشد شاخصهای اقتصادی میتواند از افزایش نرخ بهره در سال ۲۰۱۹ حمایت کند.بنابراین اگر رئیس فدرال رزرو اشاره کند که کاهش نرخ بهرهای در کار نخواهد بود، دلار میتواند به رالی صعودی هفته اخیر ادامه دهد. اگر پاول اشارهای به این موضوع نداشته باشد، واگرایی انتظارات نرخ بهرهای فدرال رزرو و بازار ادامه خواهد یافت. این یعنی سرمایه گذاران به دنبال نشانههای بیشتری جهت تائید یا رد ایده کاهش نرخ بهره خواهند بود. به همین دلیل توجه اصلی بازار به گزارش اشتغال روز جمعه (NFP) خواهد بود. از آنجایی که شاخص مدعیان بیکاری آمریکا به کف ۵۰ ساله رسیده میتوان انتظار ادامه رشد قوی اشتغال را داشت. در این میان معامله گران توجه داشته باشند که بازارهای مالی ژاپن تا ۱۰ روز تعطیل هستند. کاهش حجم معاملات نوسانات دلار در برابر ین ژاپن را تشدید خواهد کرد.
منبع: ایران بورس